5 tips om beter gevonden te worden op Google

door jul 6, 2020SEO0 Reacties

Super! Je website of webshop staat online. Laat de bezoekers maar komen. De kans dat jouw doelgroep je zomaar vindt, is helaas niet zo groot. Wat kun jij zelf doen om die kans te vergroten en ervoor te zorgen dat je hoog scoort in Google?

SEO is hierin de sleutel. Helaas is SEO niet iets wat je ‘aan’ kunt zetten. Het is ook geen trucje. Google wil haar bezoekers het meest relevante antwoord geven op de gestelde zoekvraag. Vindt de gebruiker op jouw pagina waar hij naar op zoek is? En heeft de gebruiker een fijne ervaring op jouw website? Als dat het geval is, is de kans groot dat Google je beloont met een hogere positie in Google. Maar hoe doe je dat? We geven je tips om beter gevonden te worden op Google.

 

1. Maak een veilige, foutloze website

Zorg dat je website geen foutmeldingen heeft. Kloppen de interne links? Laden de pagina’s goed? Zo niet, fix het! Met het hebben van een SSL certificaat scoor je ook goed bij Google. Dit certificaat zorgt ervoor dat je website beveiligt is tegen indringers van buitenaf. Wel zo prettig voor jouw bezoekers. Google beloont je direct met een hogere positie. Alle websites gemaakt door de Onliner hebben zo’n certificaat. Wist je dat dit ook onderdeel van de AVG is?

 2. Zorg op regelmatige basis voor unieke content

Google houdt van unieke content die op regelmatige basis wordt aangevuld. Kies voor minimaal 350 woorden per pagina. Zorg daarnaast voor de juiste koppen en tussenkoppen. In het meest ideale geval bestaan deze koppen uit minimaal vijf woorden en bevatten ze relevante keywords.

Houd de tekst verder vooral makkelijk leesbaar. Gebruik opsommingen en werk met korte alinea’s. En overdrijf niet. Wanneer jij een keyword teveel gebruikt, ziet Google dit als spam en gaat dit juist ten koste van je ranking. En verlies vooral nooit jouw eigen doelgroep uit het oog. Schrijf de tekst voor jouw bezoeker, niet voor Google.

 3. Wees actief op social media

Zorg dat je actief aanwezig bent op de verschillende social media. Deel je content op Instagram, Linkedin, Youtube, Facebook en Twitter en link naar bijvoorbeeld blogs of relevante pagina’s op jouw website. Hoe meer jij genoemd wordt op social media, hoe hoger jouw positie in Google.

4. Linkbuilding: zorg voor externe links naar jouw website

Wanneer verschillende andere websites naar een pagina op jouw website linken, ziet Google dit als een belangrijke pagina. Het gevolg is dat die pagina beter scoort. Zorg er dus voor dat jouw website wordt genoemd op andere, relevante websites. Meld jouw website bijvoorbeeld aan bij relevante startpagina’s, vraag aan jouw partners of zij een link op hun website willen plaatsen of reageer op blogs met een relevante link naar jouw website. Zorg ook dat jouw website is voorzien van voldoende interne links.

5. Plaats foto’s en video’s op jouw site

Zorg dat je website er aantrekkelijk uitziet. Wissel tekst af met foto’s en video’s en zorg voor een mooie balans hierin. Belangrijk is om deze foto’s en video’s te voorzien van de juiste titels. Wanneer je met je muis over een afbeelding gaat, verschijnt er als het goed is een titel. Dit wordt de ‘image alt tab’ genoemd. Wanneer je in deze titel een keyword opneemt, kan het zijn dat je afbeelding ook wordt getoond in de beeldresultaten van Google. Daarnaast is het belangrijk om meta descriptions in te vullen en alt teksten.

Met bovenstaande tips kun je vast zelf aan de slag om jouw website beter te laten scoren in Google. Vergeet niet dat de bedrijven die goed vindbaar zijn op Google, hier dagelijks mee bezig zijn. Wil jij samen met de Onliner kijken naar jouw online strategie en je vindbaarheid? Bel gerust! Dan kijken we allereerst op welke zoekwoorden je nu scoort, sluiten die aan bij? Op basis daarvan gaan we kijken wat de vervolgstappen zijn. 

Suzan van de Onliner heeft mij enorm geholpen bij een aantal complexe en minder complexe SEO vraagstukken. Suzan kan helder uitleggen, maakt ingewikkelde materie eenvoudig en geeft duidelijke actiepunten om zelf mee aan de slag te kunnen gaan. Daarnaast is Suzan ook gewoon een heel fijn mens om mee te werken, actief met delen van ideeën en suggesties én ze  houdt van aanpakken. Ik kan de Onliner zeker aanraden!

Carolijn Daamen

Ondernemer, Bibbi

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. SEO optimalisatie, wil jij hoger in Google scoren? - De Onliner - […] de blog 5 tips om beter gevonden te worden in Google kun je lezen hoe je zelf online aan…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook deze blogs

Chat openen
Welkom bij De Onliner, mijn naam is Suzan! Kan ik je helpen of heb je een vraag? Stuur gerust een bericht.