Jouw website: zelf maken of uitbesteden?

door jun 24, 2020Website2 reacties

Geen bedrijf kan zonder een website

Het hebben van een website is onmisbaar voor een ondernemer. Je potentiele klant kan op jouw website informatie vinden over je producten of diensten en misschien wel producten aanschaffen in een webshop. Bovendien is een goede website onmisbaar voor jouw branding. Investeren in een goede website is dus een must. Maar doe je dit zelf? Of laat je dit doen door een expert? De Onliner geeft haar objectieve mening.

Een website bouwen? Een makkie of een specialisme?

Tegenwoordig is het bouwen van een website of webshop makkelijker dan ooit. De tijd dat je verstand nodig had van coderen, ligt al ver achter ons. Daarnaast zijn er ontelbaar DIY platforms waarbij je een website eenvoudig zelf bouwt. Maar is dit wel zo slim?

Waar ben jij als ondernemer goed in? Waar blink jij in uit? Kortom: wat is je core business? Waarschijnlijk niet het bouwen van een website. Maar misschien heb je in de beginfase van je onderneming wel wat tijd over om zelf aan de slag te gaan? En het geld kun je misschien ook wel goed gebruiken? What to do? 

Een website laten maken door een professional

Laat jij je website maken door een professional? Dit scheelt je veel tijd. Hoewel de DIY platforms gebruiksvriendelijk zijn, blijft het een hele klus. En hoe zorg jij er zelf voor dat je gevonden wordt door zoekmachines als Google? Wanneer je dit gedeelte uitbesteedt, weet je zeker dat het snel en goed gebeurd. Maar wat zijn nog meer de voordelen?

 1. Lust voor het oog

Wanneer jij je website laat maken door een webdesigner, weet je dat je site visueel aantrekkelijk wordt. Een webdesigner heeft verstand van zaken en weet een perfecte verhouding te vinden tussen tekst en beeld.

 1. Goed vindbaar

Als ondernemer wil je gevonden worden. Dit begint al bij de bouw van je website. Wist jij dat een goede webdesigner de structuur van jouw site zo opbouwt dat dit SEO vriendelijk is?

 1. Onderhoud van je website

Een website moet onderhouden worden. Zo moeten updates worden gedaan om goed zichtbaar te blijven. Uiteraard wil je ook dat je website goed beveiligd is tegen indringers van buitenaf. Dit kan wanneer je het onderbrengt bij een webdesigner. 

webdesign-website-webshop-onderhoud-online-marketing-bedrijf-starten

Klinkt goed toch? Zijn er dan helemaal geen nadelen? Natuurlijk wel!

 1. Een specialisme heeft een prijskaartje

Het laten bouwen van een website kost geld. Zeker wanneer je een complexe site wilt laten bouwen met vele pagina’s, ben je al snel honderden euro’s kwijt. Misschien wel meer. Voor een professional betaal je natuurlijk.

 1. Wijzigingen doorvoeren kosten geld

Aanpassingen laten doorvoeren door een expert kosten tijd, dus geld. Maar daar heeft de Onliner wat op gevonden.

Doe het zelf met de Online Academy

De Onliner bouwt alle websites in het CMS programma WordPress. Wanneer de Onliner een website voor jou bouwt, ontvang je van ons een gratis e-book waarin staat uitgelegd hoe je kleine wijzigingen zelf kunt doorvoeren. Het toevoegen van een nieuw product? Het wijzigen van een tekst? Het uploaden van een foto? Dit doe je met behulp van het e-book in een handomdraai.

Wil jij complexere wijzigingen doorvoeren? De Onliner is bezig met het ontwikkelen van haar eigen online academy om jou stap voor stap te leren hoe je dit doet.

 Ben jij er al uit?

Weet jij al wat je doet? Investeer je tijd? Of investeer je geld? Wil jij een WordPress website laten maken? Een slimme keuze! De Onliner is er om je te helpen!

2 Reacties

 1. Gerdien van Huis

  Goedemiddag,

  Ik wil met het afronden van mijn opleiding Coach Practitioner in januari een aantal uur in de week voor mijzelf beginnen. Hiervoor zou ik graag advies ontvangen mbt eigen website etc.

  Antwoord
  • De Onliner

   Hi Gerdien,

   Wat leuk om te horen! Ik ga contact met je opnemen. Je kan een bericht van mij verwachten.

   Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Krijg grip op jouw online activiteiten met de Online Academy - De Onliner - […] is wat er te halen valt. Uiteraard is de website een lust voor het oog. Maar hoe pak je…
 2. Branding: Onmisbaar voor jouw bedrijf - De Onliner - […] Je website […]

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook deze blogs

Chat openen
Welkom bij De Onliner, mijn naam is Suzan! Kan ik je helpen of heb je een vraag? Stuur gerust een bericht.