Krijg grip op jouw online activiteiten met de Online Academy

door mei 14, 2020Website0 Reacties

Doe het zelf met behulp van de Online Academy

Online scoren, dat is waar het om draait bij de Onliner. Het begint met een goede website waarbij het voor de bezoeker in een oogopslag duidelijk is wat er te halen valt. Uiteraard is de website een lust voor het oog. Maar hoe pak je dat aan? Bouw je deze website zelf? Of besteed je dit uit? Of is een combinatie van deze twee de beste optie? We snappen dat je zelf graag grip wilt houden op jouw online activiteiten, helemaal als je het leuk vindt om dit te doen! Daarom werken wij achter de schermen hard aan de Onliner Academy, zodat jij zelf aan slag kan. In onderstaande blog geven we antwoord op je vragen.

Een website zelf bouwen of uitbesteden?

Je bent begonnen als zelfstandig ondernemer en je ziet de noodzaak van het hebben een website in. Je website moet het uithangbord worden van je onderneming. Misschien start je wel een webshop en kun je simpelweg niet zonder. Omdat je in deze fase misschien wel meer tijd hebt dan geld, is het een overweging om zelf aan de slag te gaan. De tijd dat je kennis nodig hebt van ingewikkelde HTML codes is echt verleden tijd. Tegelijkertijd besef je je dat het bouwen van een website niet je core business is. Websites blijven maatwerk. Je richt je eigenlijk liever op andere, voor jou belangrijkere zaken.

Wanneer je het bouwen van een website uitbesteedt, heb jij als ondernemer een zorg minder. Een specialist neemt dit gedeelte van je over en zorgt naast een technisch goed werkende website, ook nog eens dat je website beter gevonden wordt in de online jungle. Maar ja, er hangt wel een prijskaartje aan. What to do?

 

Een goede website is nooit af

Een onderneming is altijd in beweging, jouw website dus ook. Teksten worden aangescherpt en uitgebreid, foto’s worden gewijzigd en producten worden toegevoegd. Misschien is je website wel verouderd of merk je dat je niet gevonden wordt online. Moet je voor elke wijziging of update aankloppen bij jouw webdesigner? Wij van de Onliner snappen je dilemma en werken aan de oplossing: een Online Academy!

Websites bouwen in WordPress

Alle websites van de Onliner worden gebouwd in WordPress. Dit CMS (content management system) staat bekend als gebruiksvriendelijk, flexibel en makkelijk uit te breiden. Wel zo handig bij het bouwen van een website. Daarnaast kan iedereen er in- en mee werken. Zo is het dus gebruikelijk dat een webdesigner een website bouwt in WordPress en je het beheer vervolgens volledig zelf doet. Maar is dat wel zo eenvoudig?

Draai zelf aan de knoppen met behulp van de Online Academy

Online zijn genoeg tutorials te vinden voor het bouwen- of aanpassen van een website. Wil je de juiste video vinden voor jouw ‘probleem’, dan kan dit een tijdrovende klus zijn. Met behulp van de gratis handleiding van de Onliner, kom je gelukkig een heel eind. Maar wil je echt zelf aan de knoppen kunnen draaien, complexere wijzigingen doorvoeren aan jouw site, plug-ins installeren of je hele website opnieuw opbouwen? Of wil jij met jouw eigen online marketing aan de slag? Dan is de online academy wat voor jou.

Achter de schermen zijn wij druk bezig met het ontwikkelen van deze online academy. We vinden het belangrijk dat wanneer jij als ondernemer die wens hebt, je zelf je website kunt ontwikkelen of aanpassen. Tijdens de online academy leer je in modules stapsgewijs WordPress kennen. Door middel van instructievideo’s en opdrachten nemen we je mee door dit CMS. We leren je de basis: hoe start ik, wat heb ik nodig, hoe selecteer ik een sjabloon, hoe voeg ik tekst en foto’s toe, etc. Maar ook complexere zaken komen aan bod. Vind jij de stijl van De Onliner website tof? Dan leveren we je custom templates mee, die we zelf voor je hebben gemaakt. Je hoeft ze alleen maar te uploaden en te vullen.

Daarnaast wordt een complete module geweid aan online vindbaarheid. Wat kan ik zelf doen om mijn website hoger te laten scoren in zoekmachines als Google? Wil je meer leren over campagnes en online marketing? Ook die modules zijn aanwezig!

Voor wie is de Online Academy geschikt?

De online academy is geschikt voor ondernemers die zelf een website willen bouwen- of beheren. Voor ondernemers die online wijzigingen graag zelf doorvoeren. Voor ondernemers die inzien hoe belangrijk online zichtbaarheid is en willen investeren in zichzelf en in hun website.

De Online Academy zal dit jaar live gaan. We houden je op de hoogte!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook deze blogs

Chat openen
Welkom bij De Onliner, mijn naam is Suzan! Kan ik je helpen of heb je een vraag? Stuur gerust een bericht.