Meer structuur & productiviteit met Trello

door jun 10, 2020Tools0 Reacties

Efficiënter werken met Trello

Je kent het vast, een hoofd vol met ideeën. Overal aantekeningen en krabbels. De helft staat digitaal, maar toch grijp je ook snel weer naar een notitieboek of zelfs losse papieren. Voor je het weet wordt het een grote chaos en ben je alsnog het overzicht kwijt.

 

Breng structuur aan en plan jouw werkzaamheden in.

Mijn manier van werken zou ik omschrijven als een georganiseerde chaos.  Al mijn to do’s schrijf ik keurig op, deadlines staan ook genoteerd. Maar ik moet de informatie wel overal weghalen. Dus het werd tijd voor verandering.

 

Centraliseer jouw projecten en ideeën

Sta je net in de supermarkt of je bent onderweg, schiet je een top idee te binnen. Zo één die je gelijk op moet schrijven, anders ben je de helft vergeten als je weer thuis bent. Dus je krabbelt snel ergens wat neer, dat is safe! Tenminste dat denk je, want later ben je weer op zoek waar je het ook alweer hebt neergezet. Deze ideeën kun je makkelijk centraliseren in een tool, namelijk Trello. Het zorgt ervoor dat je al jouw ideeën overzichtelijk houdt maar ook daadwerkelijk overgaat tot actie. Geen gekrabbel en gestreep meer. Duidelijk acties, gekoppeld aan een overzicht en ingepland in jouw agenda. Makkelijk te bedienen via je laptop maar ook een mobiele app.

 

Deadlines aan projecten en taken

Stel deadlines in voor jouw taken en projecten waar je aan werkt. Vink werkzaamheden af in je checklist en noteer nieuwe bijkomende acties in een hand omdraai.

 

Koppel Trello aan al jouw applicaties

Efficiënt werken heeft voor een deel te maken met structuur, maar ook met een automatiseren. Laten we eerlijk zijn, hoe fijn is het als je over bepaalde zaken niet meer hoeft na te denken. Met de vele integratie mogelijkheden is er altijd een passende oplossing. Maak een koppeling met jouw agenda, een urenregistratie of slack. Zo kan je makkelijk samenwerken met jouw collega’s of klanten. Mis nooit meer een melding, maar ontvang een notificatie.

 

Verlicht je werkdruk

 Trello kan jou helpen om overzicht te behouden en geef rust in je hoofd. De afgelopen periode heb ik zelf veel aandacht aan de implementatie van mijn eigen Trello besteed. Deze heb ik gekoppeld aan mijn agenda, mijn urenregistratie maar ook mijn facturatie. Daarnaast kan ik nu makkelijk werken aan mijn vaste projecten, maar kan ik ook slagen maken met mijn online academy.

Ben jij benieuwd of deze tool ook wat voor jou is? Neem hier een kijkje. Wil jij meer weten hoe ik mijn Trello structuur heb opgezet? Laat dan een berichtje achter.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook deze blogs

Chat openen
Welkom bij De Onliner, mijn naam is Suzan! Kan ik je helpen of heb je een vraag? Stuur gerust een bericht.